La semnarea contractului de livrare Vi se impune prețul de revânzare a produselor? A fost reziliat contractul de distribuție pe motiv că nu ați vândut produsele la un anumit preț?

273103706_4503724706417603_1617615905971591158_n Impunerea prețului de revânzare este interzis de normele concurențiale.
Din practica judiciară Europeană:
Compania producătoare de biciclete Trek Bicycles a reziliat unilateral contractul de distribuție cu dealerul Olandez, pe motiv că acesta a oferit reduceri mari la prețul de vânzare cu amănuntul recomandat. În opinia Trek Bicycles, dealerul Olandez a fost vinovat de dumping de preț.
Urmare a rezilierii contractului, dealerul Olandez a contestat în instanță acțiunea companiei Trek Bicycles.
Pe caz, Tribunalul din Amsterdam a decis, că rezilierea unui acord de distribuție pe motiv de menținerea prețului de revânzare este interzisă. Instanța a constatat că presiunea pe care Trek a exercitat-o asupra dealerilor pentru a menține un anumit nivel de preț este interzisă.
Impunerea dealerilor, distribuitorilor sau rețelelor să perceapă prețurile de vânzare cu amănuntul recomandate, constituie o restricție gravă în sensul normelor legale concurențiale, care face ca astfel de acorduri să fie nule și neavenite.
Echipa BAA ”Cărare Viorica & Partners” oferă Consultanță Juridică și Economică și Reprezintă interesele Clienților în Instanțele de Judecată de toate nivelele, cât și în fața Autorităților Publice Centrale și Locale.
Contactați-ne prin intermediul paginii publice („trimite mail”, „trimite mesaj”, www.vioricacarare.md) sau la:
telefon mobil – +37378532923;
telefon fix (fax) – 026880777; avocat.carare@gmail.com;
Paginile de Facebook și Instagram –
Cărare Viorica.