Experiența noastră împărtășită colegilor din Republica Belarus

Miercuri, 13 mai 2015, în incinta Consiliului Concurentei a avut loc întrevederea Dnei Viorica Cărare, Președinte al Consiliului cu delegația din Republica Belarus, care la moment efectuează o vizită la Chișinău în cadrul Proiectului Uniunii Europene “Dezvoltarea capacităților în sprijinul implementării programelor în vederea realizării Planului de acțiuni anual pentru Belarus al politicii europene de vecinătate”.

Scopul întrevederii a fost de a prelua experiența Republicii Moldova cu referire la implementarea politicii concurențiale, aplicarea legislației în domeniu și promovarea culturii concurențiale.

În timpul întrevederii au fost abordate aspecte importante cu referire la fondarea autorității de concurență din țara noastră, atribuțiile și funcțiile ei de bază, cât și principalele provocări cu care aceasta s-a confruntat la anumite etape de dezvoltare a sa. Accent s-a pus pe ajustarea cadrului legal în domeniul concurenței și ajutorului de stat în Republica Moldova la standardele europene și importanța aplicării legislației în conformitate cu cele mai bune practici internaționale.