Concurența nu e o profesie, ci un mod de viață!

Dragi prieteni, parteneri, colegi!

A venit timpul să mai întorc încă o pagină din cartea vieții.

În primul rând vreau să mulțumesc întregii echipe care a fost alături de mine toți acești 12 ani și care prin muncă și dedicație a adus un aport considerabil la formarea și promovarea autorității de concurență. Vreau neapărat să-i menționez și pe colegii care acum muncesc cu sârguință în alte domenii, dar la timpul lor au făcut parte din echipă și împreună am obținut rezultate frumoase.

Și un sincer mulțumesc tuturor partenerilor, colegilor din alte autorități și celor cu care am colaborat eficient în această perioadă.

A fost o perioadă pe cât de complicată, pe atât de interesantă și rezultativă. Acum pot afirma cu mândrie, că în acești ani am reușit să creăm o autoritate puternică, recunoscută și respectată la nivel internațional. Avem o legislație concurențială europeană și am înregistrat rezultate palpabile în dezvoltarea mediului concurențial în Republica Moldova.

Concurența nu e o profesie, ci un mod de viață. De aceea, vreau să vă asigur că voi fi alături și în măsura cunoștințelor și posibilităților mereu voi veni în ajutor.

Pe această cale vreau să-i urez succes echipei actuale a Consiliului Concurenței. Sunt convinsă că vor realiza toate scopurile, inclusiv cele din Programul Național în domeniul Concurenței și Ajutorului de Stat și vor dezvolta în continuare, atât Autoritatea de Concurență, cât și vor asigura mediul concurențial loial în Republica Moldova.

Viorica CĂRARE

Profesor Universitar, Doctor habilitat în economie,

Doctor în drept