La un click distanță !!!

viber_image_2022-01-10_13-56-51-575Am decis sa fim prezenți și on-line, pentru a fi la un clic distanță de Dumneavoastră!!!

Situația pandemică a complicat lucrurile, comunicarea a devenit mai dificilă, dar problemele nu sau rărit.
Iată de ce, oferim mai multe oportunități clienților și potențialilor clienți de soluționa problemele cu instituții și întreprinderi de stat, inclusiv on-line.

Echipa BAA ” Carare Viorica & partners” Va urează un an cu sănătate și prosperitate.

Vă suntem mereu alaturi!

BAA "Carare Viorica & Partners" - Activitate cu rezultate

viber_image_2021-11-30_11-49-51-213Succesul vine din perseverență și muncă asiduă. În al treilea an de activitate al Biroului, ne bucurăm de succes și rezultate frumoase. Susținem Mediul de afaceri în situațiile de disput cu Autoritățile Publice Locale și Centrale. Acordăm asistență în  cadrul inspecțiilor  și susținem Agenții Economici în protejarea obiectelor de proprietate intelectuală. Reprezentăm interesele mediului de afaceri în fața Autorităților Statului.

Concurența nu e o profesie, ci un mod de viață!

Dragi prieteni, parteneri, colegi!

A venit timpul să mai întorc încă o pagină din cartea vieții.

În primul rând vreau să mulțumesc întregii echipe care a fost alături de mine toți acești 12 ani și care prin muncă și dedicație a adus un aport considerabil la formarea și promovarea autorității de concurență. Vreau neapărat să-i menționez și pe colegii care acum muncesc cu sârguință în alte domenii, dar la timpul lor au făcut parte din echipă și împreună am obținut rezultate frumoase.

Și un sincer mulțumesc tuturor partenerilor, colegilor din alte autorități și celor cu care am colaborat eficient în această perioadă.

A fost o perioadă pe cât de complicată, pe atât de interesantă și rezultativă. Acum pot afirma cu mândrie, că în acești ani am reușit să creăm o autoritate puternică, recunoscută și respectată la nivel internațional. Avem o legislație concurențială europeană și am înregistrat rezultate palpabile în dezvoltarea mediului concurențial în Republica Moldova.

Concurența nu e o profesie, ci un mod de viață. De aceea, vreau să vă asigur că voi fi alături și în măsura cunoștințelor și posibilităților mereu voi veni în ajutor.

Pe această cale vreau să-i urez succes echipei actuale a Consiliului Concurenței. Sunt convinsă că vor realiza toate scopurile, inclusiv cele din Programul Național în domeniul Concurenței și Ajutorului de Stat și vor dezvolta în continuare, atât Autoritatea de Concurență, cât și vor asigura mediul concurențial loial în Republica Moldova.

Viorica CĂRARE

Profesor Universitar, Doctor habilitat în economie,

Doctor în drept

Fortificarea relațiilor de colaborare bilaterală cu Agenția pentru Concurență din Georgia

1 (14)

La 13 noiembrie 2018, am desfășurat o ședință cu domnul Nodar KHADURI, Președintele Agenției pentru Concurență din Georgia. Întrevederea a avut loc la sediul Consiliului Concurenței  în cadrul vizitei domnului KHADURI, la Chișinău.

La ședință au fost discutate subiecte ce țin de fortificarea cooperării profesionale între cele două autorităţi; promovarea şi intensificarea schimbului de experiență şi informaţii, inclusiv în domeniul investigațiilor, cu referire la încălcarea normelor concurențiale.

Discuțiile au servit drept scop la extinderea și fortificarea cooperării în beneficiul reciproc al colaboratorilor ambelor autorități. De asemenea întrevederea a constituit drept platformă la dezvoltarea și aprofundarea relațiilor de colaborare între Consiliul Concurenței și Agenției pentru Concurență din Georgia.

Amintim, că la 17 noiembrie 2017, a fost semnat Memorandum-ul de colaborare în domeniul concurenței între Consiliului Concurenței al Republicii Moldova și Agenția pentru Concurență din Georgia.

 

Promovarea culturii concurențiale în rândurile studenților

IMG_4496

Viitorul nostru îl construim azi… Anume de acest lucru mă ghidez când am întâlniri cu tinerii. Ieri am avut plăcerea de a discuta cu viitorii ofițeri – studenți ai Academiei ”Ștefan cel Mare”. Am ieșit doar cu emoții pozitive. Am văzut entuziasm deschidere și ochii lor curioși… Eu am venit la ei cu noi cunoștințe și experiența mea, dar la ei am găsit abordare nouă a problemelor și perceperea actualizată a zilei de azi. Sunt convinsă că aceasta întâlnire ne-a îmbogățit reciproc.

Mulțumesc mult tuturor.

Consiliul Concurenței și Centrul Național Anticorupție își unesc eforturile pentru asigurarea unui climat concurențial sănătos și liber de corupție

img

În decursul ultimilor ani una din prioritățile la care am lucrat mult a fost și rămâne – deconspirarea cartelurilor. De multe ori întâmpinăm diverse impedimente pentru a stabili încălcarea. Acum sunt absolut convinsă că datorită colaborării cu Centrul Național Anticorupție, adică prin eforturi comune, vom putea depăși toate problemele și vom ridica la alt nivel calitativ investigațiile.
Calitatea vieții cetățeanului are de suferit în egală măsură atât de pe urma acțiunilor anticoncurențiale cât și de la cele de corupere.

Încheiem Săptămâna Concurenței cu acțiuni de suflet

36437238_1535003639956406_5956004640272154624_o

Azi, 30 iunie, de Ziua Concurenței, împreună cu echipa am plantat mai mulți copaci in Grădina Publică „Moldova” de la Ialoveni, fondată în 2015 de Consiliul Concurenței în parteneriat cu Primăria or. Ialoveni. De atunci, noi an de an venim cu acțiuni de îngrijire a acestui spațiu public. Exact aşa şi concurența trebuie îngrijită, promovată şi cultivată nu o zi pe an, nu o săptămână, dar în fiecare zi – 365 de zile pe an.
Vă mulțumesc că ați fost alături de noi şi că ați participat activ la toate acțiunile din cadrul Săptămânii Concurenței.
CONCURENȚA NAŞTE BUNĂSTARE!